מרכז ידע

גורמים מהותיים שיש לשקול לקראת מכירת עסקים פעילים

בעלי חברות רבים מתחבטים בשאלה לגבי העיתוי המתאים למכירת העסק שלהם.
לשאלה זו ישנן תשובות אפשריות רבות, חלקן אובייקטיביות ונכונות לגבי כל חברה וחלקן סובייקטיביות, הנכונות אך ורק עבור המצב הספציפי של בעל חברה מסוימת. 

במידה ואת או אתה בעלים של עסק פעיל ואתם שוקלים למכור אותו מתישהו בעתיד, כדאי שתיקחו בחשבון מספר פרמטרים ודרכי התנהגות שיאפשרו לכם לקבל שווי מקסימלי במועד בו תבחרו לבצע את העסקה.
הבנה מעמיקה של פרמטרים אלה תסייע לכם לקבל החלטה נכונה לגבי המועד המתאים: האם למכור עכשיו או להתחיל בתהליך של השבחה שיוביל לכך שמכירת החברה שתתבצע בעתיד תהיה בשווי גבוה באופן משמעותי מהשווי של החברה שלכם כיום.

נטייתם הטבעית של בעלי חברות רבים היא להשקיע את מירב זמנם בשגרת הפעילות ונותנים פחות תשומת לב לפעילות אשר יביאו להשבחה ובידול העסק, נושאים מהותיים בעת מכירת העסק.
במכירת עסקים פעילים הרוכש האידיאלי יבחן את העסקה בעיקר בהיבטי ערך עתידי, פוטנציאל הצמיחה של העסק שלו כתוצאה מרכישת החברה שלכם ואטרקטיביות החברה שלכם ביחס למתחרים דומים בשוק.
לדוגמה רוכשים עתידיים יכולים לבחון עסקים פעילים בסינרגיות כגון השלמת שרשת הייצור, טכנולוגיות חדשות, מומחיות וידע ייחודי, נתח שוק ועוד.

במידה והזמן לא דוחק ויש לכם את האפשרות להשביח את החברה לפני המכירה שלה, קחו בחשבון שינוי מהותי בדרך ההתנהגות שלכם בתקופה הקרובה.
קרוב לודאי שעד היום פעלתם, במודע או שלא במודע, משיקולים של בעל חברה פרטית, שיקולים הממוקדים בכך שהחברה תשרת באופן מקסימלי את הצרכים שלכם.
מהיום, לאחר שקיבלתם החלטה למכור את החברה, השיקולים יהיו אחרים לגמרי וממוקדים ביצירת ערך ובמיקסום שווי החברה, בעיני הרוכש העתידי.

מכירת עסקים פעילים גורמים מהותיים שיש לשקול לקראת מכירת עסק פעיל

מכירת חברה, מכירת עסק

תהליך ההשבחה שהחברה שלכם צריכה לעבור על מנת להיות אטרקטיבית בעיני רוכשים פוטנציאליים כולל טיפול במספר רב של נושאים, חלקם מוחלטים (כלומר יש או אין) וחלקם יחסיים (כלומר, כיוון המגמה). ישנם נושאים רבים בהם ראוי ואפשר לטפל במסגרת תהליך ההשבחה, להלן מספר דוגמאות נפוצות:

  1. צוות ניהולי ממשיך – הבטחת קיומו של צוות ניהולי, בעל יכולות וניסיון, שינהל ויוביל את החברה לאחר שבעליה ימכור אותה
  2. ביזור לקוחות / מוצרים / שירותים – הבטחת חוסר תלות בלקוח, מוצר או שירות בודד, בדרך כלל נתפס כאחד מגורמי הסיכון הגדולים ביותר בעיני רוכשים פוטנציאליים
  3. רווחיות סבירה ביחס למקובל בענף – רוכש מיומן יבחן תמיד מהי רווחיות החברה שלך ביחס למקובל בענף בו אתה פועל
  4. דו"חות פיננסיים וניהוליים מסודרים – הצגת שליטה ובקרה ניהולית ופיננסית ברמה גבוהה מייצרת ביטחון אצל רוכשים פוטנציאליים
  5. אסטרטגיית צמיחה ברורה ומשכנעת – אחד הנושאים העיקריים שכל רוכש מעוניין בו: מה פוטנציאל הצמיחה של החברה לאחר שירכוש אותה?
  6. מגמת המכירות והרווח – יש להימנע, במידה וניתן, ממכירת החברה בתקופה בה המכירות והרווח של החברה בשנתיים האחרונות אינם במגמת צמיחה
  7. צבר הזמנות – בחברות בהן הנושא רלוונטי, צבר הזמנות משמעותי מייצר ביטחון ופתיחות אצל רוכשים פוטנציאליים לעסקה בשווי גבוה
  8. IP / מותג – רישום פטנטים ו/או הגדרת Know-how ייחודי לצד חיזוק המותג באמצעים שונים (בין השאר באמצעות שדרוג אתר האינטרנט) יחזקו את תפיסת ערך החברה בעיני רוכשים פוטנציאליים

אמור, אלה הן דוגמאות כלליות מעטות לתהליכי השבחה אפשריים.
כל בעל עסק פעיל צריך לאתר ולטפל בנושאים הרלוונטיים לענף בו הוא פועל באופן כללי ולחברה שלו באופן ספציפי.
בעלי חברות רבים המעוניינים למכור את החברה שלהם או לצרף שותף אסטרטגי פונים אלינו ושואלים האם החברה שלהם, במצבה הנוכחי, יכולה לצפות לעסקה בשווי מקסימלי.
אנו מציעים לרבים מהם להיפגש עם אחד היועצים המומחים שלנו לפגישה לא מחייבת, במסגרתה נקבל מידע נוסף לגבי החברה ונבחן באופן מקצועי יחד עם בעל החברה מהו המהלך הנכון ביותר עבורו: למכור עכשיו או להשביח ואז למכור.

שותף לעסק

שותף לעסק | שותף עסקי – Head-On מומחים בהובלת תהליכים לצמיחה עסקית ומהלכים לאיתור וצירוף שותף אסטרטגי צרו איתנו קשר במספר: 03-6165757 שותף עסקי שמוביל…

קרא/י עוד »