ב- Translink פועלות מספר קבוצות התמחות בנושאים שונים: מזון וחקלאות, רכב, בריאות, טכנולוגיות מידע, לוגיסטיקה, תעשיה ויצור וקבוצות נוספות. לאחרונה הכינה קבוצת התעשיה והייצור של Translink בשיתוף עם המכון למחקר העתיד (IFR – Institute of Future Research) מחקר מקיף הכולל ניתוח מעמיק של המגמות במגזר הייצור והתעשיה בעולם עד שנת 2050, מגמות שישפיעו על עסקאות מיזוגים ורכישות במגזר זה כבר בשנים הקרובות.
בראייה עתידית, אלה המגמות שאפשר לזהות אותן כבר עכשיו:
- שווי חברות תעשיה – חברות יצור ותעשיה רבות נהנו בשנת 2021 מתוצאות עסקיות טובות במיוחד. קרנות ה- Private Equity הפכו להיות יותר דומיננטיות ברכישת חברות תעשיה וחלקן אף הקימו קרנות ייעודיות המתמחות בחברות תעשיה קטנות ובינוניות. תופעות אלה השפיעו על עלייה בשווי חברות תעשיה בעולם ונראה שמגמה זו תמשך אלא אם כן תתגבר תחושת האי-ודאות והסיכון בשווקי העולם.
- ביזור והשקעה – ניתן להבחין בשתי מגמות הפוכות: חברות רבות ימכרו חברות בת או פעילויות שאינן חלק מליבת העסקים שלהן ובמקביל חברות רבות ישקיעו ברכישת חברות או פעילויות על מנת לגוון את סל המוצרים שלהן, להיכנס לשווקים חדשים, להשתלט על טכנולוגיות חדשות ולהעשיר את מצבת כוח האדם שלהן. במקביל יגדלו ההכנסות של חברות תעשיה ממתן שירותים ונראה יותר ויותר שיתופי פעולה בין חברות ממגזרים שונים.
- השפעת משברים עולמיים על מגזר התעשיה – למגפת הקורונה, למלחמת רוסיה-אוקראינה ולמשברים גלובליים נוספים הייתה עד עכשיו השפעה נמוכה על עסקות מיזוגים ורכישות במגזר התעשיה. למעשה, שנת 2021 הייתה שנת שיא של כל הזמנים במספר והיקף עסקאות M&A במגזר התעשיה. יחד עם זאת, אם המשבר בשווקי ההון בעולם, העלייה בשיעור האינפלציה ובשערי הריבית ימשכו והחששות למיתון יתאמתו תהיה ירידה בטווח הזמן הקצר בהיקף עסקאות ה- M&A במגזר התעשיה.
- עסקאות המייצרות שינוי – צפוי גידול משמעותי בעסקאות מיזוגים ורכישות בין חברות מסקטורים שונים. למשל, התחזקות עולם המסחר האלקטרוני תביא לכך שיותר ויותר חברות תעשיה מסורתיות ירכשו חברות המתמחות בשיווק דיגיטלי ובכך יאמצו לעצמן טכנולוגיות חדשות.
- המגמה הירוקה ESG – התחזקות הלחץ מצד צרכנים, רגולציה מצד משקיעים תביא למגמה מתחזקת ומתמשכת של הגדלת החשיבות של איכות הסביבה, זכויות אדם, ממשל תאגידי וצדק חברתי באמצעות אימוץ אסטרטגיות וסדר יום ESG (Environmental, Social, Governance) ע"י חברות וארגונים.
- הגבלים עסקיים – התחזקות הרגולציה לגבי מניעת ריכוזיות של גופים גדולים, ברמה המקומית וברמה הגלובלית, עשויה לבלום את מאמצי הצמיחה באמצעות מיזוגים ורכישות של חברות גדולות ואף להביא לכך שהרגולטור יחייב לפרק קונצרנים גדולים לחברות קטנות ובכך להגביר את רמת התחרותיות בשווקים השונים.
- העדפת ייצור עצמי – הקשיים הגלובליים הרבים בנושאי שרשרת האספקה, עלויות ההובלה הבינלאומית הגדלות ומחסור בחומרי גלם יגרמו להתחזקות מגמת ה- in-sourcing, כלומר העדפת יצור עצמי או באמצעות ספקים קרובים באותה מדינה. הדבר יביא לצמיחה מהירה ואופטימיזציה של המעבר לרובוטיקה ולדיגיטציה של תהליכים.
- קשה להיות קטן – יזמים ובעלי חברות קטנות המנסים להצמיח את פעילות החברה שלהם יתקלו בקשיים רבים במאמציהם להגיע לגודל המאפשר להיות תחרותיים מול השחקנים הגדולים בשוק. הסביבה העסקית תהיה תחרותית יותר, עדיין יהיה מקום לחדשנות אבל רק אלה שיביאו משהו חדש ומיוחד יצליחו.
בעלי חברות תעשיה צריכים להבין את המגמות העתידיות ולפעול במהירות לשינוי צורת הפעילות של החברות שלהן על מנת להתמודד בצורה טובה יותר עם אתגרי העתיד. למגמות אלה תהיה השפעה משמעותית על מהלכי מיזוגים ורכישות בתעשיה בשנים הקרובות.