מרכז ידע

סיימנו לעצב את האסטרטגיה, מה הלאה? יישום אסטרטגיות אפקטיבי בארגון

בתום חודשים של עבודה מאומצת על השולחן מונחת התוכנית האסטרטגית וחברי ההנהלה מוכנים להוביל הארגון לכבוש את יעדיו. השלב הבא – שלב יישום האסטרטגיות או באנגלית שלב ה-execution שלב בו מנהלי ועובדי הארגון מביאים לידי מימוש את התוכנית האסטרטגית, לאחר שתורגמה לסדרה של פעילויות ותוכניות עבודה מפורטות. כלומר, תהליך התכנון האסטרטגי הסתיים וכעת עומד הארגון על קו הזינוק, לקראת מרוץ – מרוץ מכשולים. 

על פי מחקרים שונים מהשנים האחרונות עולה נתון מפתיע לפיו, רק כ-20% מהארגונים מצליחים ביישום האסטרטגיות. תהליך יישום אסטרטגיות הוא תהליך של ניהול שינוי ארגוני – Change Management, אשר הצלחתו תלויה בעיקר בהנהגת הארגון. המנכ"ל וצוות ההנהלה הבכיר נדרשים להגדיר באופן מפורט את היוזמות האסטרטגיות בהן הארגון יתמקד, לפעול לתקשור האסטרטגיה באופן רציף לכל עובדי הארגון, לוודא שיתוף פעולה וסנכרון בין היחידות השונות, לבחון באופן קבוע את הצלחת יישום האסטרטגיה ולמעשה לנהל את השינוי.

יישום אסטרטגיות סיימנו לעצב את האסטרטגיה, מה הלאה יישום אסטרטגיות אפקטיבי בארגון

על מנת לצלוח את שלב יישום האסטרטגיה ולעשות זאת באופן אפקטיבי יש לתת את הדעת לגבי מספר נושאים מרכזיים:

מבנה הארגון – Structure:  ארגון אשר שם לעצמו יעדי צמיחה ואינו מכין את התשתית לתמוך בה, סביר להניח כי יכשל. עיצוב המבנה הארגוני כך שיתמוך את יישום האסטרטגיה תוך ביצוע התאמות בפעילות של יחידות הארגון לשינויים הנדרשים והגדרת תחומי אחריות וסמכויות ברורים למנהלים, הנגזרים מהאסטרטגיה.

תקשור ושיתוף – Communicate & Share: במטרה לייצר שפה משותפת, מעורבות עובדים ואחדות מטרה בארגון ליישום האסטרטגיה, מנהיגי הארגון נדרשים למקד את המסרים האסטרטגים אותם יש לתקשר בכל שכבות הארגון, לאפיין את מהלכי השינוי ולשתף מנהלי ביניים ועובדים בצוותי חשיבה ובצוותי משימה רב תחומים.

חלוקת משאבים – Allocate Resources: על מנת לתמוך את השינוי יש לבצע הקצאת משאבים חדשה התואמת את סדרי העדיפויות החדשים הנגזרים מהאסטרטגיה. שימור חלוקת המשאבים הקודמת בין היחידות והמנהלים משמרת את הסטטוס-קוו ויכולה לעכב ולעתים אף לחבל ביישום האסטרטגיה.

עיצוב תהליכים מחדש – Processes Design: תכנון מחדש / התאמה ברמת המיקרו של תהליכי העבודה מרכזיים תוך חיזוק ממשקי העבודה בין היחידות הארגוניות ליצירת שיתוף פעולה ולשיתוף בידע, כך שיתמכו ביישום אפקטיבי של האסטרטגיה ובהערכות ארגונית חדשה.

בקרה – Monitor: קיום פורומים ניהוליים עיתיים לבחינת יישום האסטרטגיה ולמעקב תכנון מול ביצוע. בתוך כך, הגדרת סט של יעדים ומדדי ביצוע (S'KPI) הניתנים לשינוי אשר יאפשרו לעובדים ולהנהלת הארגון לבחון את קצב ואיכות יישום האסטרטגיה בטווח הקצר ולהפיק תובנות איכותיות לגבי אופן היישום בטווח הזמן הבינוני (טווח זמן אשר יאפשר תגובה ניהולית לתיקון/ עדכון אופן יישום האסטרטגיה, במינימום נזקים).

לחברת הד-און ניסיון של מעל 20 שנה בהובלת תהליכי יישום והטמעת אסטרטגיה בשוק הישראלי עבור לקוחות עסקיים בענפים שונים, במהלכם סייעה החברה לארגונים להתמודד בהצלחה במעבר משלב התכנון לשלב היישום האסטרטגי באופן אפקטיבי אשר תרם ליצירת מיקוד עסקי ומתווה פעולה ברור להנהלת החברה, סייע בחיזוק הזהות המיצובית מול השוק ,להגברת המודעות של קהלי היעד לסל הפתרונות ובא לידי ביטוי בגידול משמעותי בהכנסות החברה

שישה דברים שרוכש פוטנציאלי חושב עליהם

עסקה מוצלחת אינה קשורה רק בהסדר פיננסי. רוכש פוטנציאלי או משקיע אסטרטגי יצטרך להבין מה אתה, כבעלים של החברה שבה הוא מתעניין, עושה ואיך אתה עושה זאת – ומהר. ולאחר מכן לבחון, בהתבסס על הבנה זו, איך החברה שלו והחברה שלך מתאימות אחת לשנייה ומייצרות ביחד ערך גבוה יותר מאשר חיבור הערך של שתי החברות לפני העסקה…

קרא/י עוד »